HR Tools & Extra's

Wet werk en zekerheid, planning invoering

De Wet werk en zekerheid houdt HR-professionals nog steeds bezig. In 2015 zijn de flexregels en het ontslagrecht aangepast, sinds 2016 wordt de WW verder jaarlijks beperkt en zullen sociale partners op termijn de regie over de na-wettelijke WW nemen. In dit schema zijn de maatregelen en invoeringsfasen van de WWZ beschreven.

NB: kabinet wil WWZ ingrijpend wijzigen
Het kabinet Rutte III heeft plannen om de werking van de WWZ aan te passen. Zo is het voornemen om de periode waarna elkaar opeenvolgende tijdelijke contracten overgaan in een contract voor onbepaalde tijd, weer terug te brengen van twee naar drie jaar. Daarmee wordt de tweejaarstermijn van de Wet werk en zekerheid weer ongedaan gemaakt. Ook komen er aanpassingen in de transitievergoeding, de ww-opbouw en de proeftijd.

Andere dingen wijzigen niet, want de tussenpoos in de ketenbepaling voor opvolgende contracten, blijft staan op zes maanden.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.