HR Tools & Extra's

Arbeidsovereenkomsten voor flexibel personeel

Oproepkrachten hebben een arbeidsovereenkomst met bepalingen over hun oproepbaarheid, beschikbaarheid en werktijden. Hier vindt u 3 flexibele contracten met uitleg over de voor- en nadelen.

Nieuwe regels arbeidsmarkt vanaf 2020

Vanaf 2020 wijzigen de regels voor vast, flex en ontslag. Want dan treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking.

De WAB is de opvolger van de WWZ en maakt enkele, nog maar net ingevoerde, regels uit de WWZ alweer ongedaan. De WAB is nog in behandeling bij het parlement, maar zal naar verwachting vanaf 2020 van kracht worden. In 2019 zal HR zich al moeten voorbereiden op de invoering van de nieuwe regels. Wij houden u op de hoogte van de voortgang.

Een overzicht met hoofdpunten van de Wet arbeidsmarkt in balans, vindt u rechts naast dit artikel bij de links.

Wie een werkproces heeft met pieken en dalen (bijvoorbeeld meer werk in een bepaald seizoen, of steeds op enkele dagen per week), kan een beroep doen op externe krachten, zoals uitzendwerkers, maar ook een flexibele schil creëren met behulp van oproepkrachten.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.