Personeelsnet.nl maakt gebruik van cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

HR-Tools & Extra's

Praktische HRM-informatie voor managers en P&O-ers

Doelgroepen werven: Jongere gebruikt eigen technologie op het werk

Vakkennis

Jonge professionals gebruiken hun eigen telefoon, hun eigen kenniswebsites, software en online netwerken op het werk. Van hun werkgever verwachten ze dat die geen problemen maakt als het media- en softwaregebruik van de jonge werknemer afwijkt van de standaard bedrijfsmiddelen. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Accenture.

De jonge professionals die van nu (ook wel ‘millenials’ genoemd), zijn meer dan ooit op de hoogte van de laatste technologie. Ze zijn opgegroeid met moderne communicatiemiddelen, zowel thuis als op de universiteit.

De millenials hebben een uitgesproken voorkeur voor technische hulpmiddelen zoals hun mobiele telefoon, maar ook voor websites om kennis te delen en te halen. En voor netwerksites om contact te houden met vrienden, collega’s en andere professionals.

Waarschuwing voor werkgevers
Accenture deed onderzoek onder (hoger opgeleide) jongeren in de VS. De uitkomsten geven het adviesbureau aanleiding om werkgevers te waarschuwen. Willen die jonge professionals binnenhalen, dan zullen ze state-of-the-art technologie moeten bieden op het werk. Waar dat niet mogelijk is, moeten ze de jonge werknemers in ieder geval de ruimte geven om met de gewenste middelen te werken.

Gehele artikel lezen?

Neem nu een abonnement voor € 198,- per jaar

> Kijk hier wat er allemaal in HR Tools & Extra's zit

Wat vindt u hier nog meer:

HR Tools & Extra's klaar voor 2017

Vakkennis

HR Tools & Extra’s van Personeelsnet is eind 2016 bijgewerkt en aangepast aan de nieuwe regels van 2017. Hier ziet u wat er nieuw is.

Model personeelshandboek 2017

Model

Stel zelf het handboek personeel van uw organisatie samen met dit kant en klare model. De inhoud van het handboek personeel kunt u hier downloaden en aanpassen aan de wensen van uw organisatie.


P&O-jaarkalender 2017

Model

Maak plannen voor de HR-afdeling met deze handige P&O-jaarkalender. De jaarkalender geeft belangrijke wijzigingen in de regelgeving weer, en kan als basis dienen voor uw eigen jaarplanning.


Dit zijn de wijzigingen voor HR in 2017

Vakkennis

Ondanks dat er volgend jaar verkiezingen zijn, heeft het kabinet nog volop plannen die gevolgen hebben voor het werk van HR-professionals. HR Tools & Extra's geeft hier een bijgewerkt overzicht van de belangrijkste veranderingen in het HR-vakgebied voor 2017.


Voorbeeld Min/Max-contract - model contract

Model

In het min/max-contract spreekt u minimaal te werken uren af met de oproepkracht, die u altijd moet uitbetalen. Nadere uitleg en een model contract vindt u hier.


Model Klokkenluidersregeling (vanaf 50 werkenden)

Model

Op 1 juli 2016 is de Wet huis voor klokkenluiders (Wet HvK) in werking getreden. Bedrijven waar meer dan 50 mensen werken, moeten daarvoor een interne meldregeling hebben.