Personeelsnet.nl maakt gebruik van cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

HR-Tools & Extra's

Praktische HRM-informatie voor managers en P&O-ers

Dit zijn de wijzigingen voor HR in 2015

Vakkennis

Door eerdere bezuinigingen ziet het huishoudboekje van de staat er beter uit. Het overheidstekort bedraagt in 2015 nog 2,2% van het bruto binnenlands product (bbp) en dat is ruim binnen de Europese norm van 3%. Al met al geven we nog 15 miljard euro meer uit dan er binnenkomt en blijft de schuld doorstijgen. Extra bezuinigen is niet nodig, maar de eerder ingezette hervormingen gaan wel gewoon door.

Op sociaaleconomisch terrein staan er in 2015 belangrijke hervormingen voor HR op het programma. Deze zijn voor een deel het gevolg van afspraken in het sociaal akkoord die nadien door politieke afspraken met oppositiepartijen zijn gewijzigd en verschoven naar 2015. Maar in het komende jaar gaan toch echt heel wat oude zekerheden voor HR-professionals op de schop.

Hervormingen nu ook écht uitvoeren

Gehele artikel lezen?

Neem nu een abonnement voor € 198,- per jaar

> Kijk hier wat er allemaal in HR Tools & Extra's zit

Wat vindt u hier nog meer:

HR Tools & Extra's klaar voor 2017

Vakkennis

HR Tools & Extra’s van Personeelsnet is eind 2016 bijgewerkt en aangepast aan de nieuwe regels van 2017. Hier ziet u wat er nieuw is.

Model personeelshandboek 2017

Model

Stel zelf het handboek personeel van uw organisatie samen met dit kant en klare model. De inhoud van het handboek personeel kunt u hier downloaden en aanpassen aan de wensen van uw organisatie.


P&O-jaarkalender 2017

Model

Maak plannen voor de HR-afdeling met deze handige P&O-jaarkalender. De jaarkalender geeft belangrijke wijzigingen in de regelgeving weer, en kan als basis dienen voor uw eigen jaarplanning.


Dit zijn de wijzigingen voor HR in 2017

Vakkennis

Ondanks dat er volgend jaar verkiezingen zijn, heeft het kabinet nog volop plannen die gevolgen hebben voor het werk van HR-professionals. HR Tools & Extra's geeft hier een bijgewerkt overzicht van de belangrijkste veranderingen in het HR-vakgebied voor 2017.


Voorbeeld Min/Max-contract - model contract

Model

In het min/max-contract spreekt u minimaal te werken uren af met de oproepkracht, die u altijd moet uitbetalen. Nadere uitleg en een model contract vindt u hier.


Model Klokkenluidersregeling (vanaf 50 werkenden)

Model

Op 1 juli 2016 is de Wet huis voor klokkenluiders (Wet HvK) in werking getreden. Bedrijven waar meer dan 50 mensen werken, moeten daarvoor een interne meldregeling hebben.