HR Tools & Extra's

Wet werk en zekerheid, checklist

In deze checklist staan de belangrijkste onderdelen van de Wet werk en zekerheid bij elkaar. Omdat er nogal wat wijzigt op verschillende momenten, is deze checklist ook goed te gebruiken om het management en de medewerkers te informeren.

Nieuwe regels arbeidsmarkt vanaf 2020

Vanaf 2020 wijzigen de regels voor vast, flex en ontslag. Want dan treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking.

De WAB is de opvolger van de WWZ en maakt enkele, nog maar net ingevoerde, regels uit de WWZ alweer ongedaan. De WAB is nog in behandeling bij het parlement, maar zal naar verwachting vanaf 2020 van kracht worden. In 2019 zal HR zich al moeten voorbereiden op de invoering van de nieuwe regels. Wij houden u op de hoogte van de voortgang.

Een overzicht met hoofdpunten van de Wet arbeidsmarkt in balans, vindt u rechts naast dit artikel bij de links.

In dit overzicht staan de belangrijkste onderdelen van de wet werk en zekerheid bij elkaar geplaatst. Omdat er nogal wat wijzigt op verschillende momenten, is het goed te gebruiken om het managament en de medewerkers te informeren.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.