Personeelsnet.nl maakt gebruik van cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.

Balk sluiten

HR-Tools & Extra's

Praktische HRM-informatie voor managers en P&O-ers

Beter personeelsbeleid helpt vrouwen aan de top

Vakkennis

Om meer vrouwen aan de top te krijgen, is een cultuurverandering nodig. Dat zal niet eenvoudig gaan, want op maar liefst vier fronten moet het anders: bij bedrijven, bij mannen, bij de vrouwen zelf en in de ‘Nederlandse cultuur’. Dat blijkt uit het onderzoek Instrumenten en succesfactoren voor doorstroming van vrouwelijk talent naar de top, van Bain & Company en Egon Zehnder International in opdracht van TopBrainstorm.

Ondanks de hoge arbeidsparticipatie en het sterk gestegen opleidingsniveau van vrouwen, bekleden relatief weinig vrouwen een managementfunctie (26 procent in Nederland, in Europa 32 procent). Maar vrouwen zijn straks hard nodig, nu het aanbod op de arbeidsmarkt vergrijst.

Volgens het onderzoek moeten bedrijven daarom een ‘businesscase’ met doelstellingen maken om vrouwen naar de top te laten doorstromen. Ook is het noodzakelijk dat organisaties een aantal HR-instrumenten nog beter inzetten om de businesscase en doelstellingen succesvol in te voeren.

Gehele artikel lezen?

Neem nu een abonnement voor € 198,- per jaar

> Kijk hier wat er allemaal in HR Tools & Extra's zit

Wat vindt u hier nog meer:

HR Tools & Extra's klaar voor 2017

Vakkennis

HR Tools & Extra’s van Personeelsnet is eind 2016 bijgewerkt en aangepast aan de nieuwe regels van 2017. Hier ziet u wat er nieuw is.

Model personeelshandboek 2017

Model

Stel zelf het handboek personeel van uw organisatie samen met dit kant en klare model. De inhoud van het handboek personeel kunt u hier downloaden en aanpassen aan de wensen van uw organisatie.


P&O-jaarkalender 2017

Model

Maak plannen voor de HR-afdeling met deze handige P&O-jaarkalender. De jaarkalender geeft belangrijke wijzigingen in de regelgeving weer, en kan als basis dienen voor uw eigen jaarplanning.


Dit zijn de wijzigingen voor HR in 2017

Vakkennis

Ondanks dat er volgend jaar verkiezingen zijn, heeft het kabinet nog volop plannen die gevolgen hebben voor het werk van HR-professionals. HR Tools & Extra's geeft hier een bijgewerkt overzicht van de belangrijkste veranderingen in het HR-vakgebied voor 2017.


Voorbeeld Min/Max-contract - model contract

Model

In het min/max-contract spreekt u minimaal te werken uren af met de oproepkracht, die u altijd moet uitbetalen. Nadere uitleg en een model contract vindt u hier.


Model Klokkenluidersregeling (vanaf 50 werkenden)

Model

Op 1 juli 2016 is de Wet huis voor klokkenluiders (Wet HvK) in werking getreden. Bedrijven waar meer dan 50 mensen werken, moeten daarvoor een interne meldregeling hebben.