Personeelsnet

Zo kunnen uw medewerkers altijd en overal veilig samenwerken

Flexibel werken staat hoog op het wensenlijstje van Nederlandse werknemers. Ze willen hun werk en privéleven beter combineren, bijvoorbeeld door thuis nog even een document af te maken nadat ze hun kinderen van school hebben gehaald. Of eerst nog tijdens de ochtendspits een belangrijke vergadering voorbereiden, om daarna pas in de auto te stappen. Nu de arbeidsmarkt erg krap is, zijn werkgevers extra gemotiveerd om flexibel werken ook technisch mogelijk te maken. Maar dat moet dan wel veilig kunnen en geen zorgen geven.

(Partnercontent)

Iedere HR-professional weet dat medewerkers tegenwoordig flexibel willen werken. Een vaste werkplek met een eigen PC is in veel bedrijven dan ook verleden tijd. Medewerkers willen bovendien meer zelf kunnen doen, ongeacht welk device ze daarvoor gebruiken. Een aantrekkelijke werkgever zorgt er daarom voor dat medewerkers altijd en overal toegang hebben tot bedrijfsdocumenten en software op hun PC, laptop en smartphone.

Rekening houden met wensen van alle medewerkers
Vanzelfsprekend hebben niet alle medewerkers dezelfde behoefte aan flexibiliteit. Ook zijn er waardevolle taken die nog voornamelijk op kantoor worden uitgevoerd. Verder kunnen verschillende generaties ook andere verwachtingen hebben van hun werkomgeving. Het is daarom belangrijk dat de moderne werkplek aansluit bij de wensen van alle medewerkers.

Zo zijn steeds meer oudere werknemers productief tot hun pensioenleeftijd. Op hun werkplek verwachten zij graag een duidelijk platform, waarop alle documenten en instructies eenvoudig centraal te vinden zijn. Maar junioren zijn opgegroeid met digitalisering en hebben hoge verwachtingen van keuzevrijheid. Ze vinden samenwerken een onderdeel van hun persoonlijke ontwikkeling. Ze willen hun digitale werkplek zelfstandig kunnen aanpassen, totdat die aansluit op de eigen ambities. Hier komt u meer te weten over de werkplekwensen van verschillende generaties.

HR vroeg betrekken bij nieuwe online werkplek
Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van de organisatie. Zij moeten dus tevreden zijn over hun digitale werkplek. In het verleden bedacht de IT-afdeling zelfstandig wat daarvoor nodig was en werd over de effecten voor de werknemers nauwelijks nagedacht. Niet vreemd dus, dat daardoor ontevredenheid ontstond op de werkvloer en werknemers ‘buiten het bedrijfsnetwerk om’ met eigen software gingen werken. Niet bepaald veilig.

Daarom is het noodzakelijk dat HR al meteen meedenkt over de wensen van de moderne werkplek. HR kan managers en medewerkers daarvoor betrekken bij de invoering van hun eigen moderne werkplek. Enthousiaste medewerkers kunnen hun collega's meenemen, waardoor de invoering breed wordt gedragen.

Altijd en overal veilig samenwerken
Met KPN Modern Workplace beschikken medewerkers steeds over de laatste versie van Windows en Office-applicaties zoals Word en Excel. Hierdoor kunnen ze altijd en overal (samen)werken, zowel in grote organisaties als het MKB. Flexibel en aanpasbaar, waardoor medewerkers optimaal kunnen functioneren. Dankzij intelligente beveiliging hoeft u zich bovendien geen zorgen meer te maken over de veiligheid!

Wilt u flexibel werken ook optimaal ondersteunen in uw organisatie? Lees dan hier alles over de Modern Workplace en download het gratis whitepaper.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?