Personeelsnet

Recordaantal snelgroeiende bedrijven

Het aantal snelgroeiende bedrijven is in 2017 verder gestegen tot bijna 8500. De zakelijke dienstverlening telde de meeste snelle groeiers. In de bouw nam het aantal snelle groeiers het meest toe.

Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over het Nederlandse bedrijfsleven. Een bedrijf (met 10 of meer werknemers aan het begin van de groeiperiode) groeit snel als het aantal werknemers in drie achtereenvolgende jaren gemiddeld met minstens 10 procent toeneemt. 18,1 procent van de snelle groeiers groeide (mede) na een overname.

Meeste snelle groeiers in zakelijke dienstverlening

De zakelijke dienstverlening telde de meeste snelgroeiende bedrijven, 2 350. Procentueel lag het aandeel bedrijven van 10 of meer werknemers dat snel groeide het hoogst in de sector informatie en communicatie, 21,8 procent. Daarna volgden de horeca (21,7 procent) en de zakelijke dienstverlening (21,2 procent). In de handel en nijverheid was het percentage snelle groeiers 15,0 procent en 12,8 procent.

Gespecialiseerde bouw groeit hard

Procentueel nam het aantal snelgroeiende ondernemingen het hardst toe in de bouw. De gespecialiseerde bouw (355 snelgroeiende bedrijven) was verantwoordelijk voor meer dan 60 procent van de snelle groeiers in de bouw. Dit zijn onder andere loodgieters-, stukadoors-, schildersbedrijven, glaszetterijen en dakbedekkingsbedrijven.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

 

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?