Personeelsnet

Oudere werkzoekende is bang voor blunders op social media

De helft van de werkzoekenden, weet niet goed hoe ze social media kunnen gebruiken bij het vinden van werk. Vooral ouderen zijn bang om iets fout te doen, waardoor ze een flater slaan die iedereen kan zien. Daarom gaat UWV nu online training geven over het gebruik van social media voor werkzoekenden.

Werk zoeken via social media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn heeft in korte tijd een grote vlucht genomen. Dat is mooi voor handige werkzoekenden, maar het zet een ander deel op achterstand. Reden voor UWV om de online training 'Vind een baan met social media' te introduceren.

Fouten maken die iedereen kan zien
De helft van de bij UWV ingeschreven werkzoekenden zegt niet goed te weten hoe ze social media kunnen gebruiken bij het vinden van werk, zo blijkt uit eigen onderzoek van UWV. Vooral oudere werkzoekenden zijn bang om fouten te maken die voor iedereen zichtbaar zijn. Ook zien ouderen vaak de meerwaarde van social media helemaal niet.

De meeste werkzoekenden willen vooral tips over hoe ze social media zowel strategisch als praktisch kunnen inzetten. Het gaat dan om netwerken en zich goed profileren via het web. Met de training speelt UWV in op deze behoefte.

Voorbeelden en opdrachten maken
In de UWV-training wordt aan de hand van voorbeelden en opdrachten uitgelegd hoe werkzoekenden social media optimaal kunnen inzetten bij het vinden van werk. Er zijn aparte modules voor LinkedIn, Twitter en Facebook.

De training is ontwikkeld in nauwe samenwerking met experts op het gebied van social media en met werkzoekenden. Door gebruik te maken van internet in plaats van te trainen op een UWV Werkplein kan UWV bovendien meer werkzoekenden dan ooit een training aanbieden. De trainingen van UWV zijn voor iedereen, met of zonder uitkering, gratis beschikbaar. Ze zijn te vinden op www.werk.nl/onlinetraining.

MIS NIKS MEER: Schrijf je hier in voor de gratis HR-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?